Om företaget

Vår historia

Breitholtz Skogstjänster AB grundades 1990. Huvudinriktningen var under de första 20 åren skogsvård och trädgårdstjänster.

Eftersom vi uteslutande arbetar motormanuellt och skogsbruket mekaniseras i allt snabbare takt har vi nu nästan helt vår verksamhet i trädgårdar och grönområden.

Vår huvudsysselsättning är vansklig trädfällning och beskärning av fruktträd. Uppskattningsvis är det 70 % av vår sysselsättning. I övrigt har vi ca 15 st. fasta kunder som vi hjälper under växtsäsongen med underhållet av deras trädgårdar och grönområden.

Eftersom vi prioriterar småkunderna så är det bara ett begränsat antal kunder som kan få hjälp med nyanläggningar, 2-3 st/år. Detta gäller då plattläggning, läggning av färdiggräs, kullerstenssättning, plantering m m.

Jag som startade Breitholtz Skogstjänster heter Bengt Breitholtz och är född 1956. Min sambo Mari och jag har två barn tillsammans, Leo och Moa. Vi bor mitt på Vapnö gård tillsammans med ett par tusen kor.

Efter avslutade studier på Plönninge Skogsbruksskola 1974 arbetade jag med skogsvård fram till 1990, då jag startade firman.

Behöver du vår hjälp är du välkommen att ringa oss för ett gratis kostnadsförslag.